<< Nazad



 

 

F U D B A L

Jovan Gojković (Crvena zvezda)

Crvena zvezda - Šandung 3:1 (1:0)

Beograd, 16. februar - Beogradska Crvena zvezda pobedila je u prijateljskoj utakmici osvajača kineskog Kupa i Prvenstva, ekipu Šandunga rezultatom 3:1 (1:0). Igrači domaćeg tima bili su bolji tokom većeg dela susreta tako da su zasluženo slavili pobedu nad ekipom čiji je trener bivši selektor jugoslovenske reprezentacije Slobodan Santrač.

CRVENA ZVEZDA (Beograd, Jugoslavija) - ŠANDUNG (Kina) 3:1 (1:0)

Stadion Crvene zvezde u Beogradu. Gledalaca: 8.000. Strelci: Dudić (31), Gojković (65) i Mirković (74) za Crvenu zvezdu; Jao Ce (68) za Šandung.

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Dudić, Ilić, Vukomanović, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc, Bakoli, Stevanović, Bošković. Igrali su još: Dišljenković, Bajčetić, Drobnjak, Vitakić, Miljković, Marković, Stojanović, Mićić.


Jugoslavija ponovo 13.



Cirih, Švajcarska, 16. februar - Na najnovijoj rang-listi FIFA najboljih fudbalskih reprezentacija sveta, Jugoslavija ponovo zauzima 13. mesto sa 692 poena.

Nije bilo promena u vrhu liste - Brazil je i dalje prvi sa 836 bodova, druga je Češka Republika, a treći je aktuelni šampion sveta, selekcija Francuske.

Najveći uspon (25 mesta) proteklog meseca napravila je reprezentacija Nigerije, drugoplasirana ekipa sa nedavno završenog Kupa Afrike, koja je sa 76. napredovala do 51. mesta.


Jugoslavija - Rusija 7. oktobra



Cirih, Švajcarska, 21. januar - Predstavnici fudbalskih saveza Jugoslavije, Rusije, Švajcarske, Slovenije, Farskih Ostrva i Luksemburga dogovorili su se danas u Cirihu oko rasporeda utakmica njihovih reprezentacija u prvoj grupi evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se 2002. godine održati u Japanu i južnoj Koreji.

2000. godina

2/3. septembar

Švajcarska - Rusija
Luksemburg - JUGOSLAVIJA
Farska Ostrva - Slovenija

7/8. oktobar

Švajcarska - Farska Ostrva
Luksemburg - Slovenija
JUGOSLAVIJA - Rusija

10/11. oktobar

Rusija - Luksemburg
Slovenija - Švajcarska
JUGOSLAVIJA - Farska Ostrva

2001. godina

24/25. mart

Luksemburg - Farska Ostrva
JUGOSLAVIJA - Švajcarska
Rusija - Slovenija

27/28. mart

Švajcarska - Luksemburg
Slovenija - JUGOSLAVIJA
Rusija - Farska Ostrva

2/3. jun

Rusija - JUGOSLAVIJA
Slovenija - Luksemburg
Farska Ostrva - Švajcarska

5/6. jun

Švajcarska - Slovenija
Luksemburg - Rusija
Farska Ostrva - JUGOSLAVIJA

1/2. septembar

Švajcarska - JUGOSLAVIJA
Slovenija - Rusija
Farska Ostrva - Luksemburg

4/5. septembar

Luksemburg - Švajcarska
JUGOSLAVIJA - Slovenija
Farska Ostrva - Rusija

6/7. oktobar

JUGOSLAVIJA - Luksemburg
Rusija - Švajcarska
Slovenija - Farska Ostrva


Bez Mirkovića na Evropskom prvenstvu


Bez Mirkovića na
Evropskom prvenstvu

Ženeva, Švajcarska, 20. januar - u sastavu jugoslovenske fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, koje se ove godine održava u Belgiji i Holandiji, neće biti Zorana Mirkovića. Komisija za žalbe UEFA smanjila je kaznu jugoslovenskom reprezentativcu sa četiri na tri utakmice neigranja zbog isključenja na utakmici kvalifikacija protiv Hrvatske u Zagrebu. To znači da bi igrač torinskog Juventusa propustio sve utakmice u grupi i mogao bi da igra tek ako se Jugoslavija plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Vujadin Boškov je pre odluke Komisije za žalbe UEFA najavio da bi vodio Mirkovića na Evropsko prvenstvo u slučaju da mu se smanji kazna na jednu, eventualno dve utakmice zabrane igranja u zvaničnim susretima. Pošto se to nije dogodilo, Mirković će zbog svog nepromišljenog poteza biti izostavljen sa spiska igrača jugoslovenske reprezentacije za najveće fudbalsko takmičenje u ovoj godini.

RANIJE...



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu